Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

ИЗНЕСЕНА ПРАКТИКА – ГЪРЦИЯ (АПРИЛ 2024 Г.)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

✈ С огромно вълнение ви съобщаваме, че група ученици от 11 и 12 клас, специалности „Кетъринг“ и „Организация на туризма и свободното време“, успешно реализираха изнесена практика в южната ни съседка Гърция. Учениците бяха придружени от тяхните преподаватели по специални предмети – г-жа Людмила Иванова и г-н Спасимир Русков.

🗿 Посещение включваше забележителностите:
☑ Укрепление Рупел: Разположено в близост до град Серес, това историческо укрепление е свидетел на много битки и е част от българската история. Учениците се запознаха с историята на крепостта и се насладиха на панорамната гледка, която се разкрива от нея.
☑ Изкуствено езеро Керкини: Известно със своята богата флора и фауна, езерото Керкини е истински рай за любителите на природата. Учениците се разходиха с лодка по езерото, наблюдаваха птици и се насладиха на чистия въздух и красивата природа.
☑ Еко ферма за водни биволи: Разположена в близост до град Серес, еко фермата за водни биволи е чудесно място за запознаване с тези уникални животни. Учениците се запознаха с начина на отглеждане на биволите, дегустираха продукти от биволско месо и мляко, известни със своите диетични качества.
🙋 Особено важно е да се отбележи, че маршрутът на практиката беше разработен изцяло от самите ученици. Те проучиха забележителностите, планираха пътуването си и се справиха отлично с всички задачи.
🌍 Практиката в Гърция беше ценен опит за учениците, който им помогна да:
✅ Разширят знанията си по история, география и биология.
✅ Развият комуникационните си умения и уменията си за работа в екип.
✅ Подобрят езиковите си компетенции.
✅ Запознаят се с културата и традициите на Гърция.
✅ Изградят самочувствие и увереност.
💗 Вярваме, че тази практика ще остане незабравим спомен за учениците и ще им помогне в бъдещата им кариера.

💛 Поздравяваме учениците за отличното им представяне и благодарим на ръководителите на практиката за труда и всеотдайността им!

ГАЛЕРИЯ

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни