Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК – ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ – 2024 Г.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Днес нашата гимназия празнува! Ръководство, учители, ученици, официални гости: Община Благоевград-Municipality of Blagoevgrad , Областна администрация – Благоевград, РУО-#Благоевград и благоевградската общественост, станаха свидетели на тържествен #рецитал на наши ученици по случай 152 години (23 януари– по стар стил) от рождението на нашия патрон #ГоцеДелчев. Церемонията по отбелязването на тази важна за цяла България дата, бе съпроводена от тържествено поставяне на цветя на паметника на Апостола на #Македония и #ОдринскаТракия – пл. Македония.

Днес празнуваме копнежа за свобода, #свободата на духа, свободата на знанието и просвещението. Гоце Делчев е събирателен образ на високия #морал и разбирането за това, че народите трябва да се съревновават само и единствено в културно отношение. Нашият патрон е разбирал света точно по такъв начин. Името Гоце Делчев вдъхва #увереност и сила във възможностите на всеки един от нас, които са ни повече от необходими днес.

Делчев е светлата фигура в българската #история, която виждаше света в неговите най-пъстри краски. Виждаше светлото бъдеще на своята България, но съдбата му поднесе друго – да загине като войн на бойното поле. Личност, дала цялото си битие за свободата и обединението на #МайкаБългария. Делчев е имал най-голямата човешка сила – вярата, която разклаща планини.
Дълбок поклон и признателност към делото на нашия патрон! Честит празник, България!

ГАЛЕРИЯ (СНИМКОВ МАТЕРИАЛ)

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни