Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

ОТКРИТ УРОК ПО КУЛИНАРЕН ТУРИЗЪМ – ГОЗБИ ОТ С.БАЧЕВО, ОБЩ. РАЗЛОГ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Добре дошли в сферата на кулинарния туризъм!“ Под този надслов мина откритият урок, който нашите колеги г-н Сп. Русков и г-н М. Маринов и техните възпитаници от специалностите „#Кетъринг“ и „#Туризъм“, организираха и реализираха. Откритият урок е възможно най-логичният резултат, след еднодневното пътуване на колегите и учениците до с. Бачево, общ. Разлог. Там имаха възможност да се докоснат до традиционни рецепти и тяхното приготвяне от местни жени и баби, които обърнаха изключително внимание и показаха отношение към младите им гости.
Днес, задачата на учениците бе да приложат на практика наученото от кратката туристическа среща с #Бачево. На вниманието на официалните гости, учениците приготвиха и презентираха: бачевска баница с праз, боб на фурна, варена царевица/пшеница, печена тиква/ябълка, ошав, фодула и шупла. Гостите се насладиха на презентация и кратка информация относно община #Разлог и в частност с. #Бачево.
За да уважат труда на колегите и учениците, наши официални гости бяха г-н Ивайло Златанов – Началник на РУО-Благоевград, инж. Антоанета Николова – Ст. експерт ПОО, г-жа Мария Димова – областен управител на Благоевград, управители на туристически агенции и представители на хотелиерския бранш от областта. Жените и бабите от Бачево този път бяха наши гости и главни действащи лица, следящи за автентичното изпълнение на рецептите от учениците. Очевидно последните се бяха справили отлично, като това не беше само нашата оценка, а и тази на баба Райна от с. Бачево. Никой не остана равнодушен пред гледката и вкусовите качества на приготвените бачевски гозби, за което искрено им благодарим!
Откритият урок приключи с благодарности от страна на г-жа Димитрина Иванова – Директор на #ПГТЛП#Благоевград към всички гости, гарантирайки, че това няма да е последната такава среща с всички присъстващи. Желаем на всички от сърце успешен ден и приятни почивни дни!
ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни