Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ – ГР. ПЛЕВЕН 2023 Г.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Здравейте от слънчев и гостоприемен Плевен! В течение на реализацията по мобилност 2023 година на национална програма „Иновации в действие“, в рамките на 3 дни (07-09.06.2023 г.) бяхме гости на нашите колеги/партньори от ПГРТО – гр. Плевен. В тази връзка, изказваме нашите сърдечни благодарности за високия професионализъм при организацията и реализацията на домакинството по проекта.

Колегите бяха подготвили богата и иновативна програма, която представиха пред нас. Това включи изключително интересното представяне на иновативния проект на ПГРТО – „Виртуален и реален свят на креативност и кулинарни умения“. Вторият ден беше отделен за опознавателна обиколка в учебно-производствена база „Орион“, където се запознахме с материално-техническата база на нашите домакини. Ученици от гимназията домакин представиха пред нас своя интердисциплинарен иновативен урок „Етюди от Северняшката фолклорна област“.

Звездата на този ден стана вълнуващата обиколка на експозиционните зали на Панорама „Плевенска епопея 1977 г.“. Огромни благодарности и адмирации към г-жа Мария Бонева – зам. директор, която представи изключително вълнуваща лекция, посветена на построяването на Панорамата и Руско-турската война и последвалото Освобождение на Княжество България. Комплименти и към Северняшки ансамбъл – Плевен за палитрата от цветове и настроение, което създадоха. С колегите научихме цели две нови за нас северняшки хора. Впечатляваща, вълнуваща и останала завинаги в умовете и сърцата ни разходка. Не по-малко интригуващо беше посещението на енотеката на ПГ по лозарство и винарство – гр. Плевен, която може да се похвали като най-старата и с най-пълна колекция от български вина в региона.

Поднасяме своите комплименти към ръководството и учителския колектив за интердисциплинарния иновативен урок по Български език и литература и Право. Става дума за симулативен съдебен процес по разказа „Албена“ на безсмъртния Йордан Йовков. Браво, колеги! Браво, ученици! Бяхте повече от страхотни! Впечатлени сме от вашия хъс и желание да знаете и съответно можете. Видяхме стремежът на всеки един учител, а именно неговите ученици да искат още и още. Поредни благодарности и искаме да знаете, че Благоевград Ви очаква по всяко време. Колеги и ученици, бяхте впечатляващи! Оставихте дълбока следа в нас! Бъдете здрави и продължавайте в същия дух! Сърдечни поздрави!

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни