Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

„ИНОВАЦИЯТА ЗАПОЧВА С ТЕБ“ – РЕГИОНАЛЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ | НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ | 11-12.05.2023 Г.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Нашето вече иновативно училище беше домакин на първата си мобилност по Национална програма „Иновации в действие“. Директори, учители и ученици от трите училища партньори, които ни гостуваха, имаха възможност да се запознаят с иновативните ни програми за обучение. По време на визитата, изпълнена с много емоционални моменти и обмен на добри практики, бяха представени два открити интердисциплинарни урока.

Може да бъде изображение с рентген, телевизия и текстово съобщение

Най-напред гостите наблюдаваха комбиниран урок по латински език и анатомия и физиология на тема „Рентгенография и лечение в денталната практика“, в който нашите учители и ученици демонстрираха как се използват съвременните технологии в обучението – интерактивни игри, демонстрации и визуализации на рентгенографски снимки и разчитане на предписания за стоматологично лечение на латински език с активното участие на ученици от специалност „Асистент на лекар по дентална медицина“.

Може да бъде изображение с 9 души, хора, които учат, читалня и текстово съобщение

Вторият урок, който представихме беше освен демонстрационен, и опознавателен за нашите гости от гр. Плевен, ВеликиПреслав и Гоце Делчев. Те имаха възможност да се запознаят с географската специфика на региона, както и традициите по отношение на готварство и лозаро-винарство в Югозападна България. Освен интерактивните визуализации и беседи, преподаватели по география и икономика и нови техники на готвене, заедно с учениците от специалност „Кетъринг“ бяха подготвили специална изненада за гостите – добърска боб чорба, която очарова всички посетители на урока.

ГАЛЕРИЯ – 11.05.2023 г.

Може да бъде изображение с 1 човек, учене и текстово съобщение

Първата ни мобилност като иновативно училище беше съчетана и с организацията на Регионален образователен форум за училища и образователни институции от Югозападна България.

Във форума, на който имахме огромната чест и отговорност да бъдем домакини и съорганизатори наред с Регионално управление на образованието – Благоевград, участваха над 150 директори, учители, ученици, представители от Министерство на образованието и науката.

Може да бъде изображение с 1 човек, учене и текстово съобщение

Под надслов „Иновацията започва с ТЕБ!“, форумът даде трибуна за представяне на иновативни проекти и обмен на добри практики на различни училища от гр. София, Кюстендил, Самоков, Гоце Делчев и други. Атракцията на това мероприятие беше нашата иновативна кафе-пауза със специалното участие на баба Дешка.

Може да бъде изображение с 5 души, паста и текстово съобщение

ГАЛЕРИЯ – 12.05.2023 г.

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни