Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ – „СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ“ 2022

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Днес празнуваме един от най-светлите български празници – 1 ноември – Денят на българските народни будители. Екипът и учениците на #ПГТЛП#Благоевград отдадохме заслужено признание на хора, допринесли с битие и дело каузата „БЪЛГАРСКО #ОБРАЗОВАНИЕ“ да се чува и случва по възможно най-добрия начин. Да бъде превърната в начин на живот. За нас беше чест и удоволствие да удостоим с почетни грамоти д-р Милен Врабевски („Фондация Българска Памет“) и г-н Ивайло Златанов (Началник РУО-Благоевград). Двама души, които с чиста съвест ние наричаме #СъвременниБудители.

Уважаеми д-р #Врабевски и г-н #Златанов, изказваме сърдечни благодарности за всеки момент, в който сме се обърнали за съдействие към Вас и Вашата подадена ръка, винаги ни е помагала да продължаваме още по-смело напред и нагоре в професионално отношение. Благодарим за това дългогодишно партньорство, прерастващо в едно искрено приятелство тогава, когато става дума за образование и неговото въздигане като основна човешка #ценност и възможност за #просперитет. Във Ваше лице виждаме същото, което мотивира и нас всеки ден, а именно – постоянно да даваме най-доброто, на което сме способни и никога да не се отказваме пред трудностите. Да продължаваме да вярваме в светлото и просветено бъдеще – нашите ученици! Благодарим за дългогодишното доверие и висока оценка! С действията си #ЗАЕДНО, доказваме на нашите деца #ПРИМЕРА. Пътят и начинът на неговото извървяне. Целият екип на ПГТЛП – Благоевград и нашите ученици Ви благодарим и пожелаваме здраве и благоденствие! Отправяме специални благодарности и към колегите от гр. Скопие (Република Северна Македония), дошли да уважат нашето мероприятие. За малкото време, което прекарахме заедно, вярваме, че това няма да е за последно. Пожелаваме си дългогодишно и ползотворно партньорство в бъдеще!

За да отбележим Деня на народните будители, учители и ученици представиха пред нашите гости плодовете на своя неуморен и достоен труд. Подкрепени от своите преподаватели, учениците изнесоха рецитал в прослава на Паисий Хилендарски и делото му, което никога не бива да бъде забравяно или пренебрегвано. В пресвятото дело на Хилендарския монах и неговата пробуждаща мисъл, учениците съзират почит и към ежедневните усилия на техните преподаватели, за което всички ние им благодарихме от сърце! Втората част от мероприятието премина в разходка на д-р Врабевски и г-н Златанов из базата на ПГТЛП – Благоевград. И двамата за пореден път останаха впечатлени от неуморните усилия на екипа на гимназията да предоставят на своите ученици максимално модерно, иновативно и качествено професионално образование. Няма нищо статично в този свят. „Всичко тече, всичко се променя.“ е казал древногръцкия философ Хераклит. Следвайки нашата екипна философия, ние бихме добавили „Към добро!“.

Учениците на ПГТЛП – Благоевград презентираха своите специалности и мотивацията, довела до този техен избор. Ученици, бяхте страхотни! Благодарим от сърце за отношението и вашата активност! Разходката на нашите гости приключи с черешката на тортата, а именно – нашата огромна гордост училищният ресторант. Тук ученици и преподаватели от специалностите „Кетъринг“ и „Готварство“ бяха надминали себе си. Пред очите на нашите гости постоянно се изсипваше феерия от цветове, които не оставиха равнодушен абсолютно никой. Заслужени комплименти, колеги и ученици! Адмирации към труда и красотата, която ни поднасяте всеки ден!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК #БЪЛГАРИЯ! Не спирайте да събуждате жаждата за нови знания, които да тласкат бъдещето в най-вярната посока – тази на просветата и прогресът за добруването на цялото общество. За мен беше чест и истинско удоволствие! Продължаваме смело напред! 🙂 Димитрина Иванова – Директор на ПГТЛП „Гоце Делчев“, гр. Благоевград.

 

ФОТОГАЛРИЯ: Линк 1, Линк 2, Линк 3

Фондация „Българска памет“Кликни ТУК

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни