Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

дарения

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! СДОБИХМЕ СЕ С НОВА И МОДЕРНА КОМПЮТЪРНА ЗАЛА И ОБЕЩАНИЕ ЗА НЕЩО ГОЛЯМО

Имаме страхотна новина! Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград, се сдоби с напълно оборудвана компютърна зала. Дарителският акт е на Фондация „Българска Памет“ и персонално на д-р Милен Врабевски – председател на фондацията.

„Компютърната зала е оборудвана с най-модерна техника. Дарението е неразделна част от програмата ми за поддържане на икономика на знанието – това са образователни инициативи, даване на шансове за кариерно развитие на младите хора, увеличаване на мотивацията да останат в България. Искаме да бъдем добрият пример и ако искаме нещо да се случва, нека да покажем как“, каза за Радио Благоевград д-р Врабевски.

Нова компютърна зала

Зам.-министърът на образованието Дeница Сачева, зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова, началникът на РУО Ивайло Златанов и дарителят д-р Милен Врабевски, председател на Фондация "Българска памет", прерязаха лентата на нова модерна зала в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост - Благоевград. Повече информация и много снимки има в линка - > http://bnr.bg/blagoevgrad/post/101021521Репортер: Елеонора Тахова

Публикувахте от Радио Благоевград / Radio Blagoevgrad в Четвъртък, 20 септември 2018 г.

 

„Тази нова зала със сигурност ще помогне за по-качествен учебен процес“, категорична е Даниела Докузова – преподавател по информатика и информационни технологии.

На събитието присъстваха зам.-министърът на образованието Дeница Сачева, началникът на РУО Ивайло Златанов и зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова.

 

Съвсем скоро започва цялостен ремонт на сградата на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград. Добрата новина изрече по време на откриването на компютърната зала зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова.

„Ще направим и ресторант, в който учениците ще изявяват способностите си и също така ще бъде сформиран специален екип от ученици, които ще обслужват всички събития на Община Благоевград, включително и фестивала „Франкофоли““, съобщи г-жа Шопова.