Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост

"Гоце Делчев", гр. Благоевград

Лидер в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България

ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА „МОЯТА ИСТОРИЯ“ В СТОЛИЦАТА С КЕТЪРИНГ ОТ НАШИ УЧЕНИЦИ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

В столицата беше официалното представяне на образователно издание за млади читатели „Моята история“, дело на едни от най-изтъкнатите български историци, сред които блестят имената на проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев, проф. Лизбет Любенова и доц. д-р Веселина Вачкова. „Моята история е съвместен проект на д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска Памет“ и издателска група „Просвета“.

Екип от ученици на ПГТЛП „Гоце Делчев“, гр. Благоевград (Александър Стоименов и Глория Цветанова) пък бяха поканени да приготвят кетъринга за това страхотно събитие. Поканата дойде лично от г-н Врабевски при отриването на новата компютърна зала в нашето училище, точно преди седмица. Подкрепени от своя Директор г-жа Димитрина Иванова, учениците ни бяха подготвили разнообразни сладки и солени изкушения, поднесени по стандарт, какъвто подобно мероприятие заслужава.

Поднасяме поредни огромни благодарности към Фондация „Българска памет“ и персонално към д-р Милен Врабевски за протегната ръка и гласувано доверие. Освен със страхотни впечатления от представянето на „Моята история“, нашите ученици си тръгнаха от София с хартиен екземпляр от същата, любезно предоставени им от домакините. Силно се надяваме организаторите и гостите на събитието да са останали доволни! За нас беше удоволствие! Отворени сме по всяко време за поредното предизвикателство. Успех на изданието и целия екип на Фондация „Българска памет“! Заслужавате го!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Книгата е предназначена за младите българи, които искат да научат повече за историята на България. Съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от Праисторията до Съвременността. Те са изложени кратко, но изчерпателно, с богат илюстративен и снимков материал. Това прави изданието подходящо както за училищно (от 5. до 12. клас), така и за самостоятелно ползване.

Изданието е консултирано с редица преподаватели, като важен принос за това, „Моята България“ да предлага сериозна историческа информация на достъпен и разбираем за учениците език е Катя Илиева, преподавател в ЧСУ „Цар Симеон Велики“.

„Моята България“ – първото образователно издание за млади читатели, което хронологично обхваща цялата история на България, вече е достъпно за безплатно четене и сваляне в електронен вариант от България и чужбина. То може да бъде използвано свободно от ученици, учители и любознателни читатели на адрес:  www.moyata.bg.

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

ПГТЛП "Гоце Делчев", гр. Благоевград

Последни новини

Последвайте ни