НАШИ УЧЕНИЦИ НА ГОСТИ В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА В БЛАГОЕВГРАД

Истинска предпразнична суетня е в Дневния център за стари хора в Благоевград, прекрасни дами в приповдигнато настроение се подготвят за деня на жената утре, това видя репортер на struma.com на едно прекрасно място днес. На входа ни посреща ръководителят на центъра Емилия Вишанина, усмихната и слънчева жена, която беше под пара, заради обявения ден на „Красотата и Добротата“.

„Имаме специални гости, ученици от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград, които правят прическите и маникюра на нашите дами, за да са красиви за 8-ми март. Утре ще имаме други гости, малки деца, които са подготвили програма и подаръци, а петък е ден, посветен на готварството“, това разказа директорът Вишанина /вижте видео/.

На входа ни посреща 72-годишната Янка Чорбаджийска, която посещава центъра от 10 години. Мила, приветлива Янка разказва „От 10 години посещавам центъра, всяка сутрин в 9 часа съм тук, тук намерих приятели, семейство и утеха. Майка съм на две деца, момиче и момче и имам 4 внучета, момчета. Работят в България, виждаме се редовно.

Аз съм деен човек, 2 пъти в седмицата, ходя да свиря в мандолинния състав, при Петьо Кръстев. Майчинството е свято чувство, което всяка жена трябва да преживее, всяка жена заслужава да празнува на 8-ми март и децата и да и благодарят на този ден и не само. В знак на уважение за положените грижи и безгранична любов, с която ги даряват.“, казва Янка / Виж видеото /

И докато говорим с Янка, една след друга жените се подканят: Хайде, твой ред е за прическата“. Учениците проявиха видимо старание, а усмивките на дамите, стоплиха сърцата ни. Прекрасна атмосфера в едно голямо семейство, където цари истинско приятелство и обич. Трогателни в отношенията помежду си са хората, които посещават центъра.

И докато дамите се приготвяха за утрешното тържество, кавалерите шушукаха помежду си, с нескрито възхищение от промяната, след прическите. Всички 11 жени, са майки, отгледали и възпитали прекрасни деца и когато „орлетата“ са напуснали гнездата, техните майки не се предадоха, а продължават дейно да се вписват в социалния живот на мястото, наречено дневен център. Тук се създават приятелства, раждат се любови, тук няма тайни, завист и злоба.

Един оазис, където майки разказват за децата си, споделят несгоди и се радват в ден като днешния. Поздравяваме ръководството на дневния център за грижите и топлата атмосфера, която са създали. Честитим на всички мили дами в центъра утрешния празник в аванс. Бъдете горди Майки и жени. Бъдете здрави и много щастливи. Честит празник!

Източник: struma.com